Hoe vol zit jouw hoofd? Doe de test!

Hoe vol zit jouw hoofd? Dat is een lastige vraag. Door je hoofd met een glas te vergelijken is het soms makkelijker te begrijpen. Iedere keer als je iets meemaakt wordt het glas voller, maar hoe vol is je glas nu eigenlijk? 
Om erachter te komen hoe vol je glas (lees: hoofd) is, kun je dit testje zelf doen:

 

Stap 1. Pak een maatbeker, een glas water en je agenda van vorige week.

Stap 2. Voor iedere dag van vorige week bepaal je hoe veel water er bij komt in je glas. Hoe voelde die dag in jouw hoofd, als veel of weinig informatie/bezigheden?

Stap 3. Is er een dag dat je glas vol is, of dat je glas zelfs overstroomt?
Stap 4. Wat gebeurde er toen? Werd je boos, verdrietig of gedroeg je je anders dan normaal?

Stap 5. Zou je hier iets aan kunnen doen, zodat je glas minder snel volstroomt?


Misschien loopt je glas niet in een keer vol, maar raakt je glas door de dagen heen wel steeds voller. Uiteindelijk kan iets kleins er voor zorgen dat je glas overstroomt (en het dus te druk of veel is in je hoofd). Hierdoor kun je je niet lekker voelen, boos worden, verdrietig zijn of je anders gedragen dan normaal.

Iedereen is anders, dus bij iedereen uit zich dit ook anders.

Het is lastig om voor een hele week terug te kijken hoe die dag voelde, dus een andere manier is om het per dag bij te houden en aan het eind van de week te kijken hoe het glas gevuld is geraakt. Dit lees je in het volgende voorbeeld:

 

Hieronder staat de agenda van Bas (fictief). In deze agenda zie je dat je dit testje ook zelf bij kunt houden per dag,. Je tekent een glas per dag en geeft aan hoe vol je glas is die dag. De volgende dag teken je weer hoe veel er bij komt. Uiteindelijk kun je op het eind van de week bespreken met iemand hoe vol je glas is, waardoor je glas vol stroomde en of je hier iets aan kunt veranderen. Zo hoef je niet iedere keer een maatbeker en glas uit de kast te pakken en hoef je ook niet een hele week terug te denken.

Handig trucje hè om te kijken wanneer je hoofd volstroomt? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0