Atypical, autisme en liefde

Afgelopen week heb ik de serie "Atypical" gevolgd op Netflix. "Atypical" geeft een kijkje in het leven van den 18-jarige jongen Sam met autisme.. Sam worstelt met vragen rondom liefde en alle zaken die daarbij horen.

 

In deze serie wordt duidelijk hoe letterlijk Sam de adviezen oppakt en opvolgt. De letterlijke opvatting hiervan zorgt regelmatig voor vervelende situaties waarin Sam zich staande moet houden. Een aantal struggles van autisme komt aan het licht. Dit wil niet zeggen dat iedere 18-jarige jongen met autisme tegen al deze zaken aanloopt, maar het geeft wel een beeld van hoe ingewikkeld liefde kan zijn voor iemand met autisme. In deze serie wordt ook duidelijk hoe het kan zijn om te leven in een gezin waarin iemand autisme heeft. De stoornis heeft invloed op heel het gezin en de omgang hiermee binnen het gezin is voor ieder gezinslid op zijn of haar manier belangrijk.

 

"Atypical" is zeker een aanrader, of je nou zelf autisme hebt, samenleeft met iemand met autisme, werkt met mensen met autisme of je wat meer wilt verdiepen in de wereld van autisme. 

 

Dus ik zou zeggen: kijken maar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0