Less is more!

“Wij zijn het meest gefocuste bedrijf dat ik ken, of over gelezen heb, of van gehoord heb. Wij zeggen elke dag ‘nee’ op goede ideeën. We zeggen ‘nee’ op geweldige ideeën zodat we de hoeveelheid dingen waarop we focussen zeer beperkt houden en enorm veel energie kunnen steken in de onderwerpen die we kiezen” (Tim Cook, ceo van Apple)

Succesvol zijn in een overvolle wereld gaat in feite niet over ‘meer’ produceren maar om minder doen, dingen beter doen en met meer impact. Het gaat om focussen op minder dingen, maar wel belangrijke dingen, met enorme energie. Net als Apple. (Boek: Nooit meer te druk, p. 148)

OHZOO is begonnen met als uitgangspunten: Opvoeding, Huiswerk, Zelfredzaamheid, Ontwikkeling en Ontzorgen van ouders/verzorgers. Meer dan twee jaar geleden pakte ik, tijdens de beginfase van OHZOO alle hulpvragen op die ik tegen kwam, zo ook het gastouderschap. Gedurende deze twee jaar heb ik met heel veel liefde en plezier enkele gastoudergezinnen begeleid maar soms is het tijd om van dingen afscheid van te nemen, zo ook van deze gezinnen. Er breekt een tijd aan van nieuwe uitdagingen, waarbij ik mijn eigen focus aan het verleggen ben naar waar mijn hart ligt, namelijk: puur specialistische (gezins)begeleiding op het gebied van AD(H)D en ASS. De situatie die geschetst wordt in het citaat van Tim Cook maakt duidelijk dat het focussen op specifieke vaardigheden of doel(en) een enorme bijdrage kan leveren aan de energie die je in je werk steekt, waarmee je indirect je eigen kwaliteit en succes als ondernemer kunt stimuleren. Natuurlijk gaat het mij niet om het succes als ondernemer, maar het draagt vooral bij aan mijn capaciteiten om kwalitatief nog betere zorg te leveren waar dat gewenst is. Mijn beslissing om mij hierop te gaan richten heeft mij dan ook doen besluiten om deze zomer afscheid te nemen van twee gezinnen, waar ik met veel plezier en liefde de rol als gastouder heb vervuld.

 

Ontzorgen blijft altijd een belangrijk begrip binnen mijn begeleiding, door de kinderen mee te nemen op uitstapjes of even helemaal uit de thuissituatie weg te halen tijdens een logeerweekend in samenwerking met GewoonUNIEK. Hierdoor kunnen zowel kind als gezin met enige regelmaat even bijtanken en in contact komen met lotgenoten.

In het kader van “less is more” ga ik ook meer momenten van rust inbouwen en proberen om vaker nee te zeggen, om ook op die manier de druk niet te hoog op te laten lopen en daardoor altijd klaar te kunnen staan voor zij die het nodig hebben. Een van de belangrijke zaken voor mij naast het werken is ontspanning, daarom is het nu tijd om even lekker te genieten en even helemaal niets te doen. OHZOO is vanaf morgen met vakantie, na mijn vakantie ben ik weer bereikbaar en beschikbaar voor alle lieve gezinnen en kinderen die een helpende hand nodig hebben. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sanne (vrijdag, 07 juli 2017 23:25)

    Mooi geschreven, in deze tijd zijn er veel mensen die hier iets van op kunnen steken! Geniet van je vakantie! Veel liefs, Sanne